Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2428
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorÖzdoğan, Mürsel-
dc.contributor.authorSarı, Mustafa-
dc.date.accessioned2016-03-14T09:35:25Z-
dc.date.available2016-03-14T09:35:25Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.citationÖzdoğan, M., Sarı, M. (2006). Yaz aylarında etlik piliç rasyonlarına yağ katkısının besi performansına etkileri. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,3(1),45-50.tr_TR
dc.identifier.issn1304-7787-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2428-
dc.description.abstractBu çalısma, yaz aylarında farklı köken ve düzeylerde yag katılan rasyonların etlik piliçlerde canlı agırlık, canlı agırlık artısı, yem tüketimi ve yemden yararlanma üzerine etkilerini incelemek amacıyla yapılmıstır. Bu arada, piliçlerin yem tüketimi ve performansı üzerine olası etkilerine ısık tutmak üzere, kümes içi sıcaklıgı ve bagıl nem degerleri de haftalık olarak ölçülmüstür. Yag kökenlerine göre hayvanların genel performansı degerlendirildiginde; yem tüketimi dısında, canlı agırlık, canlı agırlık artısı ve yemden yararlanma açısından rasyon grupları arasında önemli farklılık bulunmustur (P<0.01).Yag düzeylerine göre degerlendirmede ise farklılık önemli çıkmamıstır.tr_TR
dc.description.abstractThis research has been carried out to determine the effects of rations with different fat origins and levels on live weight, live weight gain, feed consumption and feed conversion ratio of broilers in summer seasons. Besides, indoor temperature and relative humudity values of poultry house have also been measured weekly in order to determine their possible effects on the feed consumption and performance of broiler. When overall performance of the broilers regarding fat origins within first six weeks is assessed, it is found that there is a significant difference between ration groups for live weight, live weight gain and feed conversion ratio values (P<0.01).When assessed regarding fat levels, there is no significant difference statistically.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectEtlik Piliçtr_TR
dc.subjectBitkisel Yağtr_TR
dc.subjectSıgır İçyağıtr_TR
dc.subjectPerformanstr_TR
dc.subjectBroilertr_TR
dc.subjectVegetable Oiltr_TR
dc.subjectTallowtr_TR
dc.subjectPerformancetr_TR
dc.titleYaz aylarında etlik piliç rasyonlarına yağ katkısının besi performansına etkileritr_TR
dc.title.alternativeThe effects of mixed fat in broiler rations on the performance in summer seasonstr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR14549tr_TR
dc.contributor.departmentADÜ. Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalıtr_TR
dc.identifier.volume3tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage45tr_TR
dc.identifier.endpage50tr_TR
Appears in Collections:2006 Cilt 3 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
mozdogan1.pdfMakale Dosyası332.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.