Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2427
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorYavaş, İlkay-
dc.contributor.authorÜnay, Aydın-
dc.date.accessioned2016-03-14T09:35:02Z-
dc.date.available2016-03-14T09:35:02Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.citationYavaş, İ., Ünay, A. (2006). Influence of different nitrogen levels on yield, agronomic characters and quality of malting barley. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,3(1),51-54.tr_TR
dc.identifier.issn1304-7787-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2427-
dc.description.abstractThis study was conducted to determine the effect of nitrogen on agronomic characters, yield and quality parameters at two malting barley cultivars suitable for Meander Valley ecological conditions, in 2003- 2004. Four nitrogen levels (40, 80, 120 and 160 kg ha )and control were used. Nitrogen fertilizers were applied at two times as pre-planting and tillering stage. A field experiment was arranged as a split plot block design with three replications. The plant height, flag leaf area, yield, thousand kernel weight, test weight, protein content were measured characters. It was obtained that Serife Hanim had higher yield and malting quality than Kaya in the region and 100-112 kg ha nitrogen level was sufficient to get reasonable yield and best quality.tr_TR
dc.description.abstractBu çalısma, Büyük Menderes havzasına uygun iki biralık arpa çesidinde azotun verim, tarımsal özellikler ve kalite üzerine etkisini belirlemek amacıyla 2003-2004 yetistirme periyodunda yürütülmüstür. Dört farklı azot dozu (40, 80, 120 ve 160 kg ha ) ve kontrol kullanılmıstır. Azotlu gübreleme ekim öncesi ve kardeslenme olmak üzere iki farklı dönemde uygulandı. Deneme 3 yinelemeli olarak Bölünmüs Parseller Deneme Deseninde yürütüldü. Bitki boyu, bayrak yapragı alanı, verim, bin tane agırlıgı, hektolitre agırlıgı ve protein içerigi incelendi. Serife Hanım çesidinin malt kalitesi ve verim yönünden Kaya çesidinden daha iyi özelliklere sahip oldugu ve 100112 kg/ha azot dozunun en iyi sonucu verdigi saptandı.tr_TR
dc.language.isoengtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectBarleytr_TR
dc.subjectYieldtr_TR
dc.subjectYield Componentstr_TR
dc.subjectQualitytr_TR
dc.subjectNitrogen Fertilizationtr_TR
dc.subjectMalting Barleytr_TR
dc.subjectBiralık Arpatr_TR
dc.subjectVerimtr_TR
dc.subjectVerim Komponentleritr_TR
dc.subjectKalitetr_TR
dc.subjectAzotlu Gübrelemetr_TR
dc.titleInfluence of different nitrogen levels on yield, agronomic characters and quality of malting barleytr_TR
dc.title.alternativeBiralık arpada farklı azot dozlarının verim, tarımsal özellikler ve kalite üzerine etkisitr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR19079tr_TR
dc.contributor.authorIDTR148365tr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Bilimleri Bölümü.tr_TR
dc.identifier.volume3tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage51tr_TR
dc.identifier.endpage54tr_TR
Appears in Collections:2006 Cilt 3 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
iyavas.pdfMakale Dosyası60.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.