Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11607/2427
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Yavaş, İlkay | - |
dc.contributor.author | Ünay, Aydın | - |
dc.date.accessioned | 2016-03-14T09:35:02Z | - |
dc.date.available | 2016-03-14T09:35:02Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.citation | Yavaş, İ., Ünay, A. (2006). Influence of different nitrogen levels on yield, agronomic characters and quality of malting barley. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,3(1),51-54. | tr_TR |
dc.identifier.issn | 1304-7787 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11607/2427 | - |
dc.description.abstract | This study was conducted to determine the effect of nitrogen on agronomic characters, yield and quality parameters at two malting barley cultivars suitable for Meander Valley ecological conditions, in 2003- 2004. Four nitrogen levels (40, 80, 120 and 160 kg ha )and control were used. Nitrogen fertilizers were applied at two times as pre-planting and tillering stage. A field experiment was arranged as a split plot block design with three replications. The plant height, flag leaf area, yield, thousand kernel weight, test weight, protein content were measured characters. It was obtained that Serife Hanim had higher yield and malting quality than Kaya in the region and 100-112 kg ha nitrogen level was sufficient to get reasonable yield and best quality. | tr_TR |
dc.description.abstract | Bu çalısma, Büyük Menderes havzasına uygun iki biralık arpa çesidinde azotun verim, tarımsal özellikler ve kalite üzerine etkisini belirlemek amacıyla 2003-2004 yetistirme periyodunda yürütülmüstür. Dört farklı azot dozu (40, 80, 120 ve 160 kg ha ) ve kontrol kullanılmıstır. Azotlu gübreleme ekim öncesi ve kardeslenme olmak üzere iki farklı dönemde uygulandı. Deneme 3 yinelemeli olarak Bölünmüs Parseller Deneme Deseninde yürütüldü. Bitki boyu, bayrak yapragı alanı, verim, bin tane agırlıgı, hektolitre agırlıgı ve protein içerigi incelendi. Serife Hanım çesidinin malt kalitesi ve verim yönünden Kaya çesidinden daha iyi özelliklere sahip oldugu ve 100112 kg/ha azot dozunun en iyi sonucu verdigi saptandı. | tr_TR |
dc.language.iso | eng | tr_TR |
dc.publisher | Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi | tr_TR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | tr_TR |
dc.subject | Barley | tr_TR |
dc.subject | Yield | tr_TR |
dc.subject | Yield Components | tr_TR |
dc.subject | Quality | tr_TR |
dc.subject | Nitrogen Fertilization | tr_TR |
dc.subject | Malting Barley | tr_TR |
dc.subject | Biralık Arpa | tr_TR |
dc.subject | Verim | tr_TR |
dc.subject | Verim Komponentleri | tr_TR |
dc.subject | Kalite | tr_TR |
dc.subject | Azotlu Gübreleme | tr_TR |
dc.title | Influence of different nitrogen levels on yield, agronomic characters and quality of malting barley | tr_TR |
dc.title.alternative | Biralık arpada farklı azot dozlarının verim, tarımsal özellikler ve kalite üzerine etkisi | tr_TR |
dc.type | article | tr_TR |
dc.relation.journal | Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi | tr_TR |
dc.contributor.authorID | TR19079 | tr_TR |
dc.contributor.authorID | TR148365 | tr_TR |
dc.contributor.department | Adnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Bilimleri Bölümü. | tr_TR |
dc.identifier.volume | 3 | tr_TR |
dc.identifier.issue | 1 | tr_TR |
dc.identifier.startpage | 51 | tr_TR |
dc.identifier.endpage | 54 | tr_TR |
Appears in Collections: | 2006 Cilt 3 Sayı 1 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
iyavas.pdf | Makale Dosyası | 60.08 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.