Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2425
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorBektaş, Zerrin Kenanoğlu-
dc.contributor.authorMıran, Bülent-
dc.date.accessioned2016-03-14T09:33:24Z-
dc.date.available2016-03-14T09:33:24Z-
dc.date.issued2005-
dc.identifier.citationBektaş, K. Z., Mıran, B. (2005). Geleneksel ve organik kuru incirin ekonomisiüzerıne bir araştırma: Aydın ili örneği. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2(2), 79-86.tr_TR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2425-
dc.description.abstractBu çalısmada, Aydın yöresinde geleneksel ve organik olarak yetistirilen kuru incir üretim dalı bazı ekonomik kriterlere göre karsılastırılmıstır. Ayrıca, geleneksel ve organik kuru incir üretimi yapan üreticilerin sosyal özellikleri ve isletmelerin yapısal özellikleri incelenmis, organik tarım yapan üreticilerin organik tarıma geçis nedenleri, geleneksel tarım yapan üreticilerin ise organik tarımla ugrasmamalarının nedenleri ortaya konulmustur. Üreticilerin, organik kuru inciri pazarlarken karsılastıkları sorunlar incelenmis ve bu sorunlara iliskin bazı çözüm önerileri getirilmistir.tr_TR
dc.description.abstractIn this study, the dried fig enterprises inAydın province employing conventional and organic methods have been compared regarding various economic criteria. Besides, social characteristics of the fig producers using conventional and organic methods and structural characteristics of the respective farms have been analyzed. The reasons for the adoption of organic production methods, and those impeding the shift from conventional to organic agricultural production have been identified. The problems faced by the farmers during the marketing of organic figs have been examined, and suggestions have been put forward.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectOrganik Kuru İncirtr_TR
dc.subjectOrganik Tarımtr_TR
dc.subjectOrganic Figtr_TR
dc.subjectOrganic Farmingtr_TR
dc.titleGeleneksel ve organik kuru incirin ekonomisiüzerıne bir araştırma: Aydın ili örneğitr_TR
dc.title.alternativeA research on economics of conventional and organic fig : case of Aydın provincetr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR111296tr_TR
dc.contributor.departmentEge Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümütr_TR
dc.identifier.volume2tr_TR
dc.identifier.issue2tr_TR
dc.identifier.startpage79tr_TR
dc.identifier.endpage86tr_TR
Appears in Collections:2005 Cilt 2 Sayı 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
zkenanoglu.pdfMakale Dosyası112.41 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.