Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2405
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKoyuncu, M. Ali-
dc.contributor.authorDilmaçünal, Tuba-
dc.contributor.authorSavran, H. Esin-
dc.contributor.authorÇağatay, Özgür-
dc.date.accessioned2016-03-11T12:58:53Z-
dc.date.available2016-03-11T12:58:53Z-
dc.date.issued2005-
dc.identifier.citationKoyuncu, A. M., Dilmaçünal, T., Savran, E. H., Çağatay, Ö. (2005). Kütahya vişne çeşidinin soğukta depolanması. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2(1), 53-57.tr_TR
dc.identifier.issn1304-7787-
dc.identifier.urihttp://www.dergi.adu.edu.tr/ziraatdergi/index.php/ziraatdergi/article/view/52-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2405-
dc.description.abstractBu çalışma, Isparta (İlavus Yaylası)'da yetiştirilen Kütahya vişne çeşidinin 3 farklı polietilen torba içerisinde soğukta muhafazası sırasındaki kalite değişimini incelemek amacıyla 2002 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Derim Sonrası Fizyolojisi Laboratuarında yürütülmüştür. Meyve saplarıyla birlikte elle tam olum döneminde derilen meyveler 0°C sıcaklık ve % 90-95 nispi neme sahip soğuk odada 25 gün muhafaza edilmiştir. Araştırmada 2'si ithal ve 1'i yerli olmak üzere 3 farklı polietilen torba kullanılmıştır. Depolama boyunca 5'er gün aralıklarla alınan vişne örneklerinde ağırlık kaybı, meyve renk değişimi, meyve sapı renk değişimi, suda çözünür kuru madde içeriği, pH ve titre edilebilir asitlik içerikleri incelenmiştir. Muhafaza boyunca meyveler duyusal (görünüş-tekstür ve tat-aroma) olarak da değerlendirmeye alınmıştır. Araştırma sonunda, elde edilen bulgulara göre Isparta (İlavus Yaylası) koşullarında yetiştirilen Kütahya vişne çeşidinin depolama süresi sonunda (25. gün) tüm ambalaj materyalindeki meyvelerin pazarlanabilir durumda (5 puan) olduğu; ithal 2 ambalaj materyalindeki meyvelerin ise 15 gün boyunca meyve kalitesinde hiç bir değişiklik olmadığı (7 puan) belirlenmiştir. Depolama süresi boyunca yapılan değerlendirmelere göre, 2 numaralı ithal polietilen torbanın meyve kalitesini daha iyi koruduğu, onu ithal 1 ve yerli polietilen torbaların izlediği sonucuna varılmıştır.tr_TR
dc.description.abstractThis research was conducted in University of Suleyman Demirel, Faculty of Agriculture, Department of Horticulture, Postharvest Physiology Laboratory to investigate the quality changes during cold storage of sour cherry cultivar of Kütahya in 3 different polyethylene bags grown in Isparta (Ilavus plateau) in 2002. The fruits harvested by hand and were stored in 3 different polyethylene bags named as local, import 1 and import 2 for 25 days at 0ºC temperature and 90-95%relative humidity in cold storage. During the storage period weight loss, fruit colour change, fruit stem colur change, soluble solid content, titretable acidity and pH values of fruit samples were determined at 5 days intervals. Sensory evaluations were also performed during the storage period. According to the results, at the end of the cold storage (25th days) fruits were in marketable stage (5 points) in all of three packaging materials. Fruits in import 2 polyethylene bag were the best quality (7 points) during the 15 days of cold storage. This packaging material preserved the fruit quality better than the other bags.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectVişnetr_TR
dc.subjectDepolamatr_TR
dc.subjectPolietilen Torbatr_TR
dc.subjectSour Cherrytr_TR
dc.subjectCold Storagetr_TR
dc.subjectPolyethylene Bagtr_TR
dc.titleKütahya vişne çeşidinin soğukta depolanmasıtr_TR
dc.title.alternativeCold storage of sour cherry cultivar Kütahyatr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR11584tr_TR
dc.contributor.authorIDTR20898tr_TR
dc.contributor.departmentSüleyman Demirel Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümütr_TR
dc.identifier.volume2tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage53tr_TR
dc.identifier.endpage57tr_TR
Appears in Collections:2005 Cilt 2 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
52-153-1-PB.pdfMakale Dosyası104.51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.