Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2378
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorŞahin, Berrin-
dc.contributor.authorKonak, Kezban-
dc.date.accessioned2016-03-11T10:37:39Z-
dc.date.available2016-03-11T10:37:39Z-
dc.date.issued2004-
dc.identifier.citationŞahin, B., Konak, K. (2004). Ekolojik kuru incirin üretim ve pazarlaması üzerine bir araştırma. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,1(1),53-61.tr_TR
dc.identifier.issn1304-7787-
dc.identifier.urihttp://www.dergi.adu.edu.tr/ziraatdergi/index.php/ziraatdergi/article/view/9/pdf-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/2378-
dc.description.abstractBu çalışmada, son yıllarda giderek daha fazla önem kazanan ekolojik tarımın Dünya'daki ve Türkiye'deki gelişimi, buna bağlı olarak geleneksel ekolojik ürünlerimizle birlikte ekolojik kuru incir ticareti ve gelişimi incelenmiştir. Araştırmada, Türkiye kuru incir üretiminin önemli bir bölümünü sağlayan Aydın yöresindeki kuru incir üreticileri ve kuru incir ihraç eden firmalar ele alınmıştır. Söz konusu üretici ve firmaların ekonomik - sosyal yapıları, üretim ve pazarlama problemleri ortaya konulmuştur. Bu çerçevede mevcut sorunlar belirlenerek, sorunların çözümüne yönelik bazı öneriler sunulmuştur.tr_TR
dc.description.abstractIn this study, the development of organic farming in theWorld andTurkey, which gains more importance in recent years, is studied. From this point of view the improvement of organically trading dried figs and conventional organic crops were also investigated. The main subject of the study are the farmers and the importers of the dried figs in theAydin region where the most of the dried figs in Turkey were produced. The economic and social structures, production and marketing problems of the farmers and the importers are shown in the study. In this context the existing problems are determined and some suggestions are made in order to solve these problems.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectEkolojik Tarımtr_TR
dc.subjectEkolojik Kuru İncirtr_TR
dc.subjectKontrol Ve Sertifikasyontr_TR
dc.subjectIfoamtr_TR
dc.subjectOrganic Farmingtr_TR
dc.subjectOrganic Dried Figtr_TR
dc.subjectControl And Certificationtr_TR
dc.subjectIfoamtr_TR
dc.titleEkolojik kuru incirin üretim ve pazarlaması üzerine bir araştırmatr_TR
dc.title.alternativeAresearch on production and marketing of organic dried figtr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümütr_TR
dc.identifier.volume1tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage53tr_TR
dc.identifier.endpage61tr_TR
Appears in Collections:2004 Cilt 1 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
16-42-1-PB.pdfMakale Dosyası82.95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.