Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11607/2375
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Çelik, Mustafa | - |
dc.contributor.author | Tekintaş, Ekmel | - |
dc.date.accessioned | 2016-03-11T10:35:29Z | - |
dc.date.available | 2016-03-11T10:35:29Z | - |
dc.date.issued | 2004 | - |
dc.identifier.citation | Çelik, M., Tekintaş, E. (2004). Bazı budama uygulamalarının sultani çekirdeksiz üzüm çeşidinde kuru üzüm kalitesine, çelik özelliklerine ve mineral madde alımına etkileri. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi,1(1), 35-39. | tr_TR |
dc.identifier.issn | 1304-7787 | - |
dc.identifier.uri | http://www.dergi.adu.edu.tr/ziraatdergi/index.php/ziraatdergi/article/view/6/pdf | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11607/2375 | - |
dc.description.abstract | Bu araştırmada, farklı budama şarjlarının ve ben düşme ile tane tutumu arasında 22 yaprak üzerinden tepe almanın, Kober 5BB üzerine aşılı Sultani Çekirdeksiz çeşidinde, kuru üzüm verimi ve kalitesine; 6 ila 10. boğumlar arasından alınan bir gözlü çeliklerin köklenme ve karbonhidrat içeriklerine etkileri belirlenmiştir. Buna ek olarak budama şarjının asmanın makro besin elementi alımına etkileri incelenmiştir. Bu çalışma sonucunda uygulamaların kuru üzüm verimi ve kalitesi, bir gözlü çeliklerin köklenme ve karbonhidrat içerikleri üzerine olan etkileri önemli bulunmamıştır. Uygulamaların makro mineral elementlerin alımına etkisi ise % Ca dışında önemli olmamıştır. Bir yıllık dalların köklenme özellikleri ile şeker ve nişasta içerikleri arasında oldukça önemli pozitif bir korelasyon bulunurken, köklenme özellikleri ile % N, K, Ca, Mg ve Na alımları arasında önemli derecede negatif bir korelasyon elde edilmiştir | tr_TR |
dc.description.abstract | This research was conducted to determine the effects of different bud load levels and topping at 22 leaf stage between fruit set and véraison on raisin yield and quality, one bud cutting characters of Thompson seedless grafted Kober 5BB. In addition that, the effects of different bud load levels on macro mineral uptake were examined. The applications did not affect raisin yield and quality, and reseve carbohydrate contents (sugar and starch) and rooting characters of one bud cuttings taken between 6 and 10 nodes. In adition that, these applications did not affect the macro mineral uptake except Ca. Rooting characters correlated positively with carbonhydrate contents, but%N,K, Ca,Mgand Na uptake correlated negatively with rooting characters. | tr_TR |
dc.language.iso | tur | tr_TR |
dc.publisher | Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi | tr_TR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | tr_TR |
dc.subject | Üzüm | tr_TR |
dc.subject | Şarj | tr_TR |
dc.subject | Depo Maddeleri | tr_TR |
dc.subject | Mineral Alımı | tr_TR |
dc.subject | Tepe Alma | tr_TR |
dc.subject | Grape | tr_TR |
dc.subject | Bud Load | tr_TR |
dc.subject | Topping | tr_TR |
dc.subject | Carbohydrate Reserve | tr_TR |
dc.subject | Mineral Uptake | tr_TR |
dc.title | Bazı budama uygulamalarının sultani çekirdeksiz üzüm çeşidinde kuru üzüm kalitesine, çelik özelliklerine ve mineral madde alımına etkileri | tr_TR |
dc.title.alternative | The effects of some pruning applications on raisin quailty, one bud cutting characters, and mineral uptake of thompson seedless grape cultivar | tr_TR |
dc.type | article | tr_TR |
dc.relation.journal | Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi | tr_TR |
dc.contributor.authorID | TR20859 | tr_TR |
dc.contributor.authorID | TR8252 | tr_TR |
dc.contributor.department | Adnan Menderes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü | tr_TR |
dc.identifier.volume | 1 | tr_TR |
dc.identifier.issue | 1 | tr_TR |
dc.identifier.startpage | 35 | tr_TR |
dc.identifier.endpage | 39 | tr_TR |
Appears in Collections: | 2004 Cilt 1 Sayı 1 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
12-30-1-PB.pdf | Makale Dosyası | 69.96 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.