Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/2025
Title: Ege ve Adnan Menderes Tıp Fakültelerinde uzmanlık eğitimi tıpta uzmanlık öğrencisi bakış açısı ile
Other Titles: Residency training at medical schools of Ege and Adnan Menderes Universities: the residents’ perspective
Authors: Gültekin, Bülent Kadri
Söylemez, Aydın
Dereboy, İ.Ferhan
Çiçek, Candan
TR214590
TR150670
TR100551
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Psikiyatri Anabilim Dalı
Keywords: Uzmanlık Eğitimi
Recidency Training
Issue Date: 2006
Publisher: Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Citation: Gültekin, K. B., Söylemez, A., Dereboy, F. İ., Çiçek, C. (2006). Ege ve Adnan Menderes Tıp Fakültelerinde uzmanlık eğitimi tıpta uzmanlık öğrencisi bakış açısı ile. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 7(2), 17-21.
Abstract: Amaç: Bu çalısmanın amacı, uzmanlık ögrencileri bakıs açısı ile yeni kurulan bir tıp fakültesi olan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi'ndeki uzmanlık egitimini Türkiye'nin köklü üniversitelerinden biri olan Ege ÜniversitesiTıp Fakültesi'ndeki uzmanlıkegitimi ile karsılastırmaktır. Gereç ve Yöntem: ADÜ Tıp Fakültesi'nde uzmanlık egitimi alan 115 ve Ege Tıp Fakültesi'ndeki 142 uzmanlık ögrencisinin uzmanlık egitiminin mesleki gelisim, alanında bilgi-tutum-davranıs kazanma yetisini, çalısma ortamı ve kosullarını, kurumların egitim alt yapısı ve donanımlarını sorgulayan 34 parametre bakımından karsılastırıldı. Bulgular: Karsılastırılan parametrelin tamamına yakın bir bölümünde Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanlık ögrencileri gördükleri egitimi ve olanakları Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanlık egitimi ögrencilerine göre daha olumsuz olarak degerlendirmislerdir. Sonuç: Yeni ve küçük bir egitim kurumu olarak ADÜ-TF aynı bölgedeki yerlesik üniversiteleri kendilerine örnek almalı ve onlara belirli parametreler açısından belirli sürede yetismeyi önlerine hedef olarak koymalıdırlar.
Purpose: The aim of this study is to compare the recidency training in The Faculty of Medicine of Adnan Menderes University, which is a recently established one, with that in the Faculty of Medicine of Ege University, one of the well-established universities of Turkey. Materials and Technique: The evaluations related to various aspects of the recidency training by 115 residents at Adnan Menderes Univerisity (ADU) and by 142 residents at Ege University were compared. Results: In nearly all parts of the 34 parameters considered, residents at Adnan Menderes University(ADU) evaluated their education and facilities as more negative when compared to residents at Ege University. Conclusion: ADU Faculty of Medicine, a new and small institution of education, should take well-established universities in the same region as a sample and should aim to catch up with them in a certain period.
URI: http://meandrosmedicaljournal.org/article_9504/Residency-Training-At-Medical-Schools-Of-Ege-And-Adnan-Menderes-Universities-The-Residents-Perspective
http://hdl.handle.net/11607/2025
ISSN: 2149-9063
Appears in Collections:2006 Cilt 7 Sayı 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
17-21.pdfMakale Dosyası83.81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.