Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/1858
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAltınışık, Mustafa-
dc.date.accessioned2016-02-16T08:43:12Z-
dc.date.available2016-02-16T08:43:12Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationAltınışık, M. (2010). Karbonhidrat metabolizması bozukluklarına biyokimyasal yaklaşım. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 11(1), 51-59.tr_TR
dc.identifier.issn2149-9063-
dc.identifier.urihttp://meandrosmedicaljournal.org/article_9310/Biochemical-Approach-To-Carbohydrate-Metabolismdisorders-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/1858-
dc.description.abstractSofra şekeri ve nişasta gibi bazı karbonhidratlar, dünyanın önemli bir bölümünde insan diyetinin en önemli kısmıdır. Karbonhidratların organizmada birçok fonksiyonu vardır. Kan şekeri olarak bilinen ve vücudun en önemli karbonhidratı olan glukoz, memeli dokularının en önemli yakıtıdır. Oniki saatlik açlıktan sonra normal kan glukoz düzeyi, %60-70 mg (3,3-3,9 mmol/L) arasındadır. Kan glukoz düzeyini düşürücü yönde etkili olan olaylar ile kan glukoz düzeyini yükseltici yönde etkili olan olaylar karbonhidrat metabolizmasını oluştururlar. Karbonhidrat metabolizmasındaki bozuklukların saptanması ve tedavi stratejilerinin belirlenmesinde, kan glukoz düzeyi ölçümü ve başka bazı biyokimyasal testlerin önemi büyüktür. Bu yazıda, karbonhidratlar ve karbonhidrat metabolizması hakkında genel bilgi verilecek ve sık karşılaşılan karbonhidrat metabolizması bozukluklarınıntanısında kullanılan biyokimyasal testler tartışılacaktır.tr_TR
dc.description.abstractCarbohydrates such as sugar and starch are an important component of human diet inworld'smost important part. There are several functions of carbohydrates in organism. Known as blood sugar, glucose is body's most important carbohydrate and is the most important fuel of mammalian tissue. After 12-hours of normal fasting blood glucose level is between 60-70 mg % (3,3-3,9 mmol/L). Events causing an increase and/or decrease in blood glucose levels are effective in reducing the event's direction and the direction of the blood glucose level in the amplifier effectively create the events of carbohydrate metabolism. Blood glucose level measurement and other biochemical tests are important in detecting disorders of carbohydrate metabolism and determining treatment strategies. In this review, Iwill give general information about the carbohydrates and theirmetabolism, anddiscuss biochemical tests usedtodiagnose commoncarbohydratemetabolismdisorders.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menders Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisitr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectKarbonhidratlartr_TR
dc.subjectKarbonhidratmetabolizma Bozukluklarıtr_TR
dc.subjectKanglukoz Düzeyitr_TR
dc.subjectCarbohydratestr_TR
dc.subjectCarbohydratemetabolismdisorderstr_TR
dc.subjectBloodglucose Leveltr_TR
dc.titleKarbonhidrat metabolizması bozukluklarına biyokimyasal yaklaşımtr_TR
dc.title.alternativeBiochemical approach to carbohydrate metabolismdisorderstr_TR
dc.typearticletr_TR
dc.relation.journalAdnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisitr_TR
dc.contributor.authorIDTR148784tr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi, Biyokimya Anabilim Dalıtr_TR
dc.identifier.volume11tr_TR
dc.identifier.issue1tr_TR
dc.identifier.startpage51tr_TR
dc.identifier.endpage59tr_TR
Appears in Collections:2010 Cilt 11 Sayı 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
51-59.pdfMakale Dosyası151.6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.