Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11607/1747
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Erekul, Osman | - |
dc.contributor.author | Baysal, Zehra | - |
dc.date.accessioned | 2016-02-11T13:27:10Z | - |
dc.date.available | 2016-02-11T13:27:10Z | - |
dc.date.issued | 2014-01-01 | - |
dc.date.submitted | 2014 | - |
dc.identifier.uri | http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=53873106&idt=1 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11607/1747 | - |
dc.description.abstract | Bu çalışma, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde 2012-2013 buğday üretim sezonunda, tesadüf blokları deneme desenine göre yapılmıştır. Deneme materyali olarak Sagittario, Kaşifbey- 95, Basribey-95, Cumhuriyet-75, Osmaniye ve Anapo çeşitleri kullanılmıştır. Çalışmanın amacı üç farklı çinko uygulama zamanın verim öğeleri (başakta tane verimi, bin dane ağırlığı, tane verimi, metrekarede başak sayısı, başakta tane sayısı, bitki boyu) ve kalite özellikleri (tanede protein oranı, tanede nişasta oranı, tanede lif oranı) üzerine etkilerini araştırmaktır. Genel olarak buğday kültür bitkisinde başaklanma ve özellikle tane dolum döneminde gerçekleştirilen çinko uygulamasının verim ve protein oranları üzerine pozitif etkisinin bulunduğu ancak verimi meydana getiren başakta tane verimi, bin dane ağırlığı, metrekarede başak sayısı, başakta tane sayısı, bitki boyu ve kalite parametrelerinden tanede nişasta oranı ve tanede lif oranında bu etkinin daha az olduğu sonucuna ulaşılmıştır. | tr_TR |
dc.description.abstract | This study was conducted at the experimental field of the Adnan Menderes University Agricultural Faculty Research Farm for the bread wheat growing period of 2012-2013 on the base of completely randomized block design experiment. Bread wheat varieties Sagittario, Kaşifbey-95, Cumhuriyet-75, Osmaniye and Anapo were used in the experiment. The aim of this study was to determine the effect of three different zinc application times on yield, yield components (plant height, number of kernels per ear, 1000 grain weight, number of ears per square meter) and some quality parameters (protein, starch and crude fibre contents) of five different wheat (Triticum aestivum L.) varieties. Zinc applications at heading and at the beginning of the grain filling period have significantly positive effects on yield and protein content. However, these effects were lower in yield components and the other quality parameters. | tr_TR |
dc.language.iso | tur | tr_TR |
dc.publisher | Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü | tr_TR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | tr_TR |
dc.subject | Buğday | tr_TR |
dc.subject | Verim | tr_TR |
dc.subject | Kalite | tr_TR |
dc.subject | Çinko | tr_TR |
dc.subject | Çeşit | tr_TR |
dc.subject | Wheat | tr_TR |
dc.subject | Yield | tr_TR |
dc.subject | Quality | tr_TR |
dc.subject | Zinc | tr_TR |
dc.subject | Variety | tr_TR |
dc.title | Aydın ekolojik koşullarında çinko uygulamasının buğdayın (Triticum aestivum L.) tane verimi ve kalitesi üzerine etkisi | tr_TR |
dc.title.alternative | Effect of Zn application on yield and quality of wheat (Triticum aestivum L.) under the ecological conditions of Aydın | tr_TR |
dc.type | masterThesis | tr_TR |
dc.contributor.department | Adnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Agronomi Bilim Dalı, Tarla Bitkileri Anabilim dalı | tr_TR |
Appears in Collections: | Yüksek Lisans |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
10058001.pdf | Yüksek Lisans Tezi | 477.6 kB | Adobe PDF | View/Open |
abstract.pdf | Yüksek Lisans Tezi | 70.67 kB | Adobe PDF | View/Open |
ozet.pdf | Yüksek Lisans Tezi | 70.36 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.