Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11607/171
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Metin, Kubilay | - |
dc.contributor.author | Bakır Ateşlier, Z. Burcu | - |
dc.date.accessioned | 2015-04-22T08:27:51Z | - |
dc.date.available | 2015-04-22T08:27:51Z | - |
dc.date.issued | 2003-01-01 | - |
dc.identifier.uri | http://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=32898500&idt=1 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11607/171 | - |
dc.description.abstract | Bu araştırma, Aydın ili Bozköy-Alangüllü termal sularından elde edilen Bacillus sp. 4 izolatının esterazının kısmi saflaştırmasının yapılması ve kinetik parametrelerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilrniştir. Bacillus sp. 4 izolatının maksimum enzim ürettiği koşullar belirlenmiştir. Esterazm lokalizasyonu, optimum sıcaklığı, pH'sı, sıcaklık ve pH stabilitesi, Km ve Vn^ değerleri saptanmış, polihidrik alkollerin esteraz stabilitesi üzerine etkisi, çeşitli metal iyonlarının, deterjanların, organik çözücülerin ve inbibitörlerin esteraz aktivitesi üzerine etkisi ve esterazm substraî spesifitesi belirlenmiştir. Bulunan sonuçlar uygun literatürlerle karşılaştırılarak esteraz özellikleri açısından değerlendirilmiştir. This study aims to carry out to make the partial purification and detennination of the kinetic parameters of the esterase of Bacillus sp. 4 isolated from Aydin Province, Bozköy- Alangüllü thermal spring water. In optimum conditions of Bacillus sp. 4, maximum amount of enzyme produced was determined. Optimum temperature, pH, temperature and pH stability, localization, Km and Vmax of the esterase, the effect of polyhidric alcohols on esteraz stability and the effects of various detergents, organic solvents and inhibitors on esterase activity was determined. The results were compared appropriate references and the esterase were evaluated by its property. | tr_TR |
dc.language.iso | tur | tr_TR |
dc.publisher | Adnan Menderes Üniversitesi | tr_TR |
dc.subject | Bacillus | tr_TR |
dc.subject | esteraz | tr_TR |
dc.subject | lipaz | tr_TR |
dc.subject | termostabil enzim | tr_TR |
dc.subject | saflaştırma | tr_TR |
dc.subject | karakterizasyon | tr_TR |
dc.subject | esterase | tr_TR |
dc.subject | lipase | tr_TR |
dc.subject | thermostable enzyme | tr_TR |
dc.subject | purification | tr_TR |
dc.subject | characterization | tr_TR |
dc.title | Aydın ili Bozköy-Alangüllü termal sularından izole edilen Bacillus sp. 4 esterazının kısmi saflaştırılması ve kinetik parametrelerinin belirlenmesi | tr_TR |
dc.title.alternative | Partial purification and determination of the kinetic parameters of the esterase of Bacillus sp. 4 isolated from Aydın province, Bozköy-Alangüllü thermal spring water | tr_TR |
dc.type | Thesis | tr_TR |
dc.contributor.authorID | TR150916 | tr_TR |
Appears in Collections: | Yüksek Lisans |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Araştırma Bulguları.doc | 1.03 MB | Microsoft Word | View/Open | |
İÇİNDEKİLER.doc | 30.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
KAPAK.doc | 19.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
Kısaltmalar.doc | 20 kB | Microsoft Word | View/Open | |
Kopya Giriş.doc | 130.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
literatür.doc | 46.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
materyal ve metod.doc | 169 kB | Microsoft Word | View/Open | |
ÖZ.doc | 22 kB | Microsoft Word | View/Open | |
ÖZET.doc | 26.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
Özgeçmiş.doc | 19.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
sonuç ve öneriler.doc | 25 kB | Microsoft Word | View/Open | |
Şekiller listesi.doc | 30.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
Tablolar listesi.doc | 29.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
Tartışma.doc | 107.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
TEŞEKKÜR.doc | 20 kB | Microsoft Word | View/Open | |
TEZ_VERİ_FORMU.doc | 25.5 kB | Microsoft Word | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.