Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/1572
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorDemir, Mustafa-
dc.contributor.authorYılmaz, Ceylanb-
dc.date.accessioned2016-01-29T12:07:34Z-
dc.date.available2016-01-29T12:07:34Z-
dc.date.issued2015-01-01-
dc.date.submitted2015-
dc.identifier.urihttp://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=52910298&idt=1-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/1572-
dc.description.abstractZeytin ve ürünlerindeki eser element bileşenlerinin incelenmesi hem yağın oksidatif kararlılığı açısından hem de eser elementlerin metabolik işlevlerdeki rolleri ve toksilojik etkileri göz önüne alındığında sağlık açısından önemi teşkil etmektedir. Bu çalışmamızda; zeytin ve zeytin ürünlerinde bulunan elementlerin (Zn, Fe, Se, Mg gibi bazı besleyici elementler Pb, Cd gibi bazı toksik elementler) analizi yapılmıştır. Bu analizler zeytinin yetiştirildiği bölgeye göre: Çeşit ve yöre olarak farklılıkları gözlemek için 4 farklı bölge seçilmiştir. Bunlar: Aydın Yöresi, Milas-Çomakdağ Yöresi, Milas-Selimiye Yöresi, Muğla-Yatağan Yöresidir. Zeytin çeşidine göre: Memecik, Gemlik, Delice, Çelebi cinsi türler seçildi. Hasat zamanı: Hasat zamanı öncesi (Yeşil zeytin) hasat zamanı (siyah zeytin) olmak üzere çeşitli parametreler ve her bir parametre zeytin yaprağında, zeytin meyvesinde, zeytinin yetiştirildiği toprakta, zeytin karasuyun da, olmak üzere çeşitli örneklerde metal dağılımları incelendi. Analizler ICP-OES kullanılarak yapıldı. Örneklerin analize hazırlanmasında mikrodalga ile çözünürleştirme yöntemi kullanıldı.tr_TR
dc.description.abstractInvestigation of trace elements components in olive and its products is important for both oxidative stability of oil and also health that considered toxicologic effects and roles in Metabolic functions of trace elements. In this research, we analysed the elements of olive and its products (such as Zn, Fe, Se, Mg; some nutritious elements, Pb, Cd; some toxic elements) These analyse s are chosen four different regions where olive is produced: in order to investigate the difference types and areas. These are Aydin, Milas-Çomakdağ, Milas-Selimiye and Muğla-Yatağan Regions. According to the olive varieties: Memecik, Gemlik, Delice, Chalabi was named the genus species. Harvest time: Harvest time before (green olive) harvest (black olives), including various parameters, and each parameter olive leaf, olive fruit, the land where olives are grown, olive processing is also examined metal distribution in various samples, including. The analyzes were performed using ICP-OES spectrophotometer. Solubilization in preparation for analysis of samples by microwave method was used.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsütr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectZeytintr_TR
dc.subjectZeytin Yaprağıtr_TR
dc.subjectIcp-Oestr_TR
dc.subjectOlivetr_TR
dc.subjectOlive Leaftr_TR
dc.titleZeytin ve zeytin ürünlerinin bazı makro ve mikro inorganik bileşenlerinin analizitr_TR
dc.title.alternativeAnalyse of some macro and micro inorganic components of olive and its productstr_TR
dc.typemasterThesistr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Bölümü, Analitik Kimya Anabilim Dalıtr_TR
Appears in Collections:Yüksek Lisans

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10066436.pdfYüksek Lisans Tezi2.38 MBAdobe PDFView/Open
ABSTRACT.pdfYüksek Lisans Tezi57.34 kBAdobe PDFView/Open
özet.pdfYüksek Lisans Tezi57.31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.