Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11607/1310
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorGürel, Eymen-
dc.contributor.authorUzun, Özlem-
dc.date.accessioned2016-01-22T11:01:07Z-
dc.date.available2016-01-22T11:01:07Z-
dc.date.issued2012-
dc.date.submitted2012-
dc.identifier.urihttp://194.27.38.21/web/catalog/info.php?idx=49112759&idt=1-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11607/1310-
dc.description.abstractSüt ve süt ürünleri her gün milyonlarca insan tarafından tüketilen, dengeli ve sağlıklı beslenme açısından son derece önemli olan bir besin grubudur. Süt ve süt ürünleri sektörü dünya ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Son yıllarda yaşanan teknolojik, siyasi ve ekonomik gelişmeler sektörün büyümesine ve rekabetin her geçen gün artmasına sebep olmuştur. Artan küresel rekabet daha kaliteli ürünlerin düşük maliyetlerle üretilmesini zorunlu kılmaktadır. Böyle bir ortam, işletmelerde maliyet muhasebesinin önemini daha da arttırmaktadır. İşletmelerin ürettiği mal ve hizmetlerin maliyetlerini doğru bir şekilde hesaplayabilmesi ve giderlerinin kontrol altına alınması ancak etkili bir maliyet muhasebesi sisteminin yürütülmesiyle gerçekleşmektedir.Çalışmanın amacı, süt ve süt ürünleri sektörünün üretim yapısını ortaya koyarak, örnek işletme için en uygun birim maliyetleri hesaplayabilmektir. Bu doğrultuda gelişen bir sektör olan süt ve süt ürünleri sektörünün yapısı ortaya konularak, maliyetlerin doğru bir şekilde tespit edilmesi için gerekli olan safha maliyet sisteminin, Aydın'da süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Ör-Koop üretim işletmesinde nasıl uygulanacağı anlatılmaktadır.tr_TR
dc.description.abstractDairy products, which are consumed by millions of people every day, are curial group of food for balanced and healthy nourishment. Dairy products sector has an important place at world economy. Due to the recent development in technology and changes in political and economical situation the sector has grown and competition has increased day by day. The increasing global competition leads to the necessity of producing higher quality products with lower costs. Under those circumstances, the importance of cost accounting increases. It is possible only with an effective cost accounting system to correctly calculate the costs of products and services and to control expenses. The purpose of this study is to calculate the appropriate unit costs for the sample company by stating the company structure of diary sector. In this respect, by revealing structure of diary sector, which is a growing sector, it is defined how to apply phase-cost system that ought to identify costs accurately in Ör-Koop production plant that has operations in diary sector in Aydın.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherAdnan Menderes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsütr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectMaliyettr_TR
dc.subjectCosttr_TR
dc.subjectMaliyet Muhasebesitr_TR
dc.subjectCost Accountingtr_TR
dc.subjectSafha Maliyet Sistemitr_TR
dc.subjectPhase-cost Systemtr_TR
dc.subjectSüttr_TR
dc.subjectMilktr_TR
dc.subjectSüt Ürünleritr_TR
dc.subjectDairy Productstr_TR
dc.subjectÜretim İşletmeleritr_TR
dc.subjectProduction Companiestr_TR
dc.titleÜretim işletmelerinde safha maliyet sisteminin önemi: Aydın ilinde süt ve süt ürünleri işletmesinde örnek bir uygulamatr_TR
dc.title.alternativeImportance of phase-cost system at production plants: A sample application in a dairy plant in province Aydıntr_TR
dc.typemasterThesistr_TR
dc.contributor.authorIDTR20113tr_TR
dc.contributor.departmentAdnan Menderes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalıtr_TR
Appears in Collections:Yüksek Lisans

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
429955.pdfYüksek Lisans Tezi837.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.